søndag 17. april 2011

Fedrenes løgner Tom Egeland


Jeg oppdaget Tom Egeland i år, og jeg har klart å lese noen av de bøkene hans i år. Denne boka er litt anderledes enn de andre av ham jeg har lest. De bøkene jeg har lest av ham hittil har vært krim, mens denne var en litt annen type bok. Her er det historien til tre forskjellige generasjoner som flettes inn i hverandre og hvor hemmeligheter fra fortiden avdekkes. Ikke så aller verst bok, men må innrømme at jeg liker best Egeland sine krimbøker! Det kan også ha med at jeg ikke ble bergtatt av noen av hovedpersonene.

Venstre hånd over høyre skulder Selma Lønning Aarø


Oppmuntret etter forrige bok av Selma Lønning Aarø, startet jeg på denne. Jeg må innrømme at jeg måtte starte to ganger på den, før jeg kom ordentlig i gang. Starten var veldig rar, men når jeg kom meg inn i historien, er det en god bok. Jeg liker synsvinkelskifte, selv om jeg nå nettopp leste en bok med samme virkemiddel. Det funker i denne historien også. Selve historien er jo klassisk, gift mann treffer en annen og er utro, elskerinnen blir gravid. Selma Lønning Aarø klarer å gjøre historien til en jeg klarer å forstå mannen, elskerinnen, kona og datteren på samme tid. Jeg liker at leseren først får hele historien etter å ha sett den fra forskjellige synsvinkler. Liker fortsatt Selma Lønning Aarø og kommer helt sikkert til å lese flere bøker av henne.

A Fine Balance Rohinton Mistry


The start of this book is just fantastic. Mistry starts telling the story from one point of view making the reader or me, give all the sympathy to that character. Then he switches point of view, making me understand the other character I just almost hated. He switches point of view during the story, but the four main characters end up together and the way he describes them, makes me love them all. I feel everything they go through and I don't want the book to stop. I just want to continue to be a part of these wonderful character's life! This book was just a book to love!

En rekke avbrutte forsøk Selma Lønning Aarø


Dette er den første boka av Selma Lønning Aarø jeg har lest, og jeg må innrømme at det ga mersmak. Boka handler om forfatteren som skal skrive en biografi eller en samling historier fra eget liv, men blir avbrutt av familie og venner som ikke er enige med forfatterens versjon. Boka er humoristisk og morsomt skrevet. Jeg sitter og humrer for meg selv gjennom omtrent hele boka. En lettlest feel-good-bok som ikke går i sjangeren med Bridget Jones og andre skjønnlittære karakterer med kjærlighetssorg og andre problemer. Anbefales på det varmeste!

mandag 11. april 2011

Rapsgubbene av Karin Brunk Holmqvist



Jeg likte Potensgiverne av samme forfatter. Den boka hadde en helt egen stemning, og søstrene var beskrevet så godt at jeg følte jeg var tilstede. Rapsgubbene er mer av det samme, men med to brødre. Selv om det er godt beskrevet, så er det litt for mye av det samme. Av en eller annen grunn klarer ikke disse brødrene å fenge meg like godt som søstrene i den forrige boka. Boka er sjarmerende, men ikke like fengende som den første. Sikkert fordi mye av det virker som en repetisjon fra første bok.

lørdag 9. april 2011

Dager uten sko Sverre Henmo


Denne boka handler om en forfatter som ikke beveger seg utenfor sin egen dør. Han får alt levert på døra, og har vel etterhvert opparbeidet en redsel for å bevege seg utenfor blokka der han bor. En dame som flytter inn ved siden av får han til å utfordre seg selv samtidig som sønnen skal komme på besøk. Jeg synes at Henmo skriver bra og jeg liker karakterene hans. Ikke den beste boka jeg har lest, men den griper meg samtidig på et vis.

Innsirkling 2 Carl Frode Tiller


Bokblogg er bra, men jammen er det en større utfordring å oppdatere bloggen enn å lese 104 bøker på 52 uker foreløpig. Jeg henger etter her på bloggen.

Jeg har for en tid tilbake lest Innsirkling 2. Den fortsetter i samme stil som første bok, men med 3 nye personer. Den er like godt skrevet, den får meg til å undre på hele opplegget som startet bok 1 og får meg til å stille spørsmål om hovedpersonen vi fortsatt ikke har møtt annet enn gjennom personene som beskriver han. Jeg gleder meg allerede til den tredje boka. Det er også utrolig hvor mange skjebner som finnes i ett og samme miljø, men det er kanskje litt sånn?

Jeg var også på teater og fikk med meg teaterstykket av første bok, Innsirkling. Må innrømme at jeg var litt skeptisk før jeg dro, for jeg klarte ikke se for meg hvordan boka kunne komme til live på en scene. Jammen glad det er andre enn meg som har jobben med å få bøker til scenen, og han/hun som gjorde den jobben med Innsirkling har gjort en fantastisk jobb. Dette stykket var veldig bra! Det hjalp også at skuespillerne gjorde en veldig god jobb. Spesielt likte jeg Tobias Santelmann sin tolking av Jon.